Cirkoбalkana 10

All juggling events in 2022
Juggling events in Serbien‎, 2022

When:

Dienstag, 20 September 2022 to Samstag, 1 Oktober 2022

Where:

Žorža Klemansoa Street, 37, Belgrade

Website:

https://cirkobalkana.org/

Blurb

Festival Savremenog Cirkusa U Cirkuskom Šatoru
Cirkobalkana, regionalni putujući festival, ove godine obeležava svoju desetogodišnjicu postojanja!

Pod sloganom „Živi Cirkus” umetnički tim festivala želi da ukaže na svoju neprestanu borbu za cirkus kao značajnu umetničku formu, za cirkus kao sredstvo izražavanja i kritike društva, za cirkus koji u burnim vremenima pritisaka, kontrole i raznih ograničenja ima šta da kaže, ponudi i natera na razmišljanje.

Zato smo još odlučniji u borbi za umetnost koja nas nadahnjuje, širi horizonte i daje slobodu!

Kao i prethodnih godina, koncept festivala osmišljen je tako da na jednom mestu okupi i podrži lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse, podstakne saradnju i razmenu iskustava, i na taj način predstavi savremeni cirkus kroz njegov autentični i inovativni izvođački vokabular koji proizilazi iz njegove transdisciplinarnosti. Pripremili smo program gde će publika imati priliku da pogleda trenutnu raznolikost cirkuskog promišljanja umetnika iz Francuske, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Sa idejom da na jedinstven način proslavimo jubilej i da beogradskoj publici ponudimo nesvakidašnje iskustvo boravka u cirkusu, na festivalskoj lokaciji biće postavljena dva cirkuska šatora u kojima će se odvijati program bogat predstavama, radionicama, koncertima, izložbama, filmskim projekcijama i brojnim drugim aktivnostima za velike i male. Po prvi put na festivalu će, pored šatora, biti postavljen i leteći trapez koji će omogućiti profesionalcima i amaterima jedinstvenu priliku da se oprobaju u ovoj disciplini.

Who went

Cirkoбalkana 10 elsewhere on the Edge

View trivia (0)